Ik geef meer uit dan er binnen komt.
Ik heb een minimuminkomen
Ik heb consumptieve schulden
Ik ben het overzicht over mijn geldzaken kwijt
Ik kan soms niet slapen vanwege de geldzorgen
Hoeveel maandinkomens heb je op je spaarrekening?
Meer dan 40% van mijn/ons inkomen gaat op aan woninghuur
Mijn huis staat onder water.
Ik heb een (aflossingsvrije) hypotheekschuld van 80% of meer van de WOZ-waarde.
Als de hypotheekrenteaftrek wegvalt kom ik in de problemen.
Ik moet nog grote bedragen betalen aan de belastingdienst.
Ik ben zzp’er, ondernemer of flexwerker
Ik ben zzp’er zonder buffer of arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
Wij staan op het punt te gaan scheiden
Ik ben pas mijn werk kwijt geraakt
Door de coronacrisis is mijn omzet gehalveerd of stilgevallen
Na mijn 67e krijg ik alleen AOW
Bekijk het resultaat
Jouw resultaat
Sorry, geen resultaten gevonden.
Probeer de test nogmaals met andere antwoorden.Groen
Gefeliciteerd, jij komt de crisis vast wel door. Toch betekent dat niet dat je niks hoeft te doen. Mensen met vermogen kunnen op diverse manieren kwetsbaar zijn. Ze zijn vaker het doelwit van (beleggings)fraudeurs. Ook kunnen ze flink tobben over de veiligheid van hun buffer. Hoe bescherm je je vermogen in crisistijd? Heeft sparen bij lage rente nog zin? Moet je de hypotheek helemaal aflossen? Of kun je je geld beter beleggen? Maar waarin? Moet je kinderen geld schenken of helpen om een huis te kopen? Of zitten daar nadelen aan? En hoe regel je dat? Het hulpboek ‘Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen’ geeft duidelijke antwoorden op die en vele andere vragen, zodat je ook de volgende crisis overleeft. Het is verkrijgbaar via de boekhandel maar ook via Bespaarboeken.nl en EricaVerdegaal.nl.
Geel
Bij code geel lijkt het niet direct nodig om maatregelen te nemen (zoals bij code rood). Maar een crisis kan risico’s blootleggen, waar je tot nu toe niks van wist. Die risico’s verklein je door je huishouden door een stresstest te halen. Bedrijven doen dat ook regelmatig. Hun oefeningen voor rampsituaties, brand en reanimaties helpt ze om kalm te blijven als het zover is. In het boek ‘Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen’ lees je tot in detail hoe je zo’n stresstest voor thuis aanpakt. Eerst breng je stap voor stap je inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden in kaart. Daarna ga een maand lang je variabele uitgaven halveren. ‘Crisis! Wat te doen?’ biedt je emotionele steun en talloze tips om het voor elkaar te krijgen. Het is verkrijgbaar via de boekhandel maar ook via Bespaarboeken.nl en EricaVerdegaal.nl
Rood
Welkom bij code rood, de revalidatiekliniek voor je geldzaken. Door een of meer factoren is je financiële weerstand laag. Toch moet je niet wanhopen. Om te beginnen ben je beslist niet de enige met financiële zorgen. Ook kun je meer dan je nu denkt aan je wankele financiële situatie doen. Blijf in de eerste plaats kalm. Paniek vertroebelt je blik.
Je moet de pijnpunten die je hebt aangekruist stap voor stap aanpakken. In het boek ‘Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen’ lees je tot in detail hoe je dat aanpakt. Red je huis bijvoorbeeld van verdrinking, als je hypotheek onder water staat. Of pak zo nodig je aflossingsvrije hypotheek en je woekerpolis aan. Versterk ook je veerkracht en verdienvermogen. En breng álle variabele kosten omlaag, om het vrijgespeelde geld aan de meest dringende knelpunten te besteden. Het boek ‘Crisis! Wat te doen?’ is verkrijgbaar via de boekhandel, maar ook via Bespaarboeken.nl en EricaVerdegaal.nl.