Over Meegeven.nl

Meegeven.nl is een initiatief van journalist Marieke Henselmans.

Meegeven.nl is een onafhankelijk platform, gebaseerd op de boeken van Marieke Henselmans.

Ravike.nl doet het webbeheer.

Over Marieke Henselmans

MARIEKE HENSELMANS publiceert al jaren over geldzaken, vrolijk besparen, aflossen en uitvaartzaken in de Volkskrant, AD, het Financieel Dagblad, Genoeg Magazine, Elsevier en tal van andere bladen.

Ze krijgt steeds een positieve pers. In vele recensies (van Margriet, de Telegraaf, en Trouw tot NRC) wordt zij geprezen om haar opgewekte schrijfstijl, verdieping in de onderwerpen, haar humor en het feit dat ze nooit aan het moraliseren slaat

Uitvaartondernemer kiezen

Marieke deed als journalist sinds 2016 onderzoek in de uitvaartbranche. Ze bracht wantoestanden aan het licht maar zag ook hoe kleine lokale ondernemers hun werk integer en met liefde doen. Ze krijg vaak van de consumenten de vraag of zij een ondernemer kon aanbevelen.

Op de pagina ‘Keus Uitvaartondernemer‘ kan je zien hoe je een goede uitvaartondernemer kunt vinden.

Marieke's uitvaartboeken

Na een aantal artikelen over dit onderwerp groeide het besef dat dit meer aandacht verdiende. Een boek dus.

Eerst (in 2017) ‘Laat je niet kisten door de commercie’, het informatieboek, plus het bijbehorende Werkboek en in 2019 ‘Wegwijzer voor nabestaanden’ over alle regelzaken na een overlijden.

‘Laat je niet kisten’ deed veel stof opwaaien. Henselmans werd o.a. gevraagd over dit onderwerp te vertellen in de Tweede kamer.

(Online) Lezingen

Marieke Henselmans wordt veel gevraagd voor het geven van WORKSHOPS en LEZINGEN bij bibliotheken, bedrijven, banken, overheden en allerlei soorten instellingen. Zij inspireert mensen die wat meer uit hun geld willen halen, maar ook schuldhulpverleners, uitvaartondernemers, Kamerleden, beleidsmakers en politici.

Zij zorgt met haar informatie, creativiteit, en humor voor een zinvolle, interactieve  en bijzondere lezing. Informeer via de contactpagina.